SCHILDKNAAP – eta gir e pip –

TENTOONSTELLING

De installatie is te bezoeken gedurende het denkmalKunst-kunstDenkmal festival.: 29.09 tot 8.10.2017 / Iedere dag van 11 tot 18 uur / Osterode am Harz (D) / Schildwache 2

Voor een sfeerbeeld van de installatie >>>

DE UITDAGING

Met de trein reis ik naar de Zonnetoren in Osterode am Harz (D) met in mijn bagage slechts plek voor 1 supermarkt verpakking. De uitdaging; bouwen op locatie met minimum materiaal en gereedschap.

CONCEPT ONTWIKKELING

Vraagstelling: Welke supermarktverpakking is passend bij de Zonnetoren in Osterode am Harz?

Onderzoek leerde mij dat een verdedigingstoren in een stadsmuur, die aan de buitenzijde van de stad gesloten is en aan de binnenzijde van de stad open, zoals de Zonnetoren, in de architectuur bekend staat als een schelptoren.

Schelp – pasta – schildknaap!

Op de foto’s de eerste ontmoeting van de schildknaap, die de mooie naam draagt – eta gir e pip -, met de Zonnetoren in Osterode am Harz.

Foto’s: De Zonnetoren is onderdeel van de stadsmuur. Gezien van buiten de stadsmuur is deze een gesloten verdedigingstoren en binnen de stadsmuur is deze een welkom vakwerkhuis.

Het KeukenPRETpaleis

TENTOONSTELLING, vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2017

Een aantal leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de Jenaplanschool “De Klink” in Grathem bouwde de laatste weken van schooljaar 2016/ 2017 samen, met veel plezier, aan een installatie: het KeukenPRETpaleis!

Inspiratiebron; een koelkast, een keukenstoel, supermarkt verpakking, de kennismaking met de dynamische installaties van de beroemde kunstenaar Tinguely en hun eigen pretpark beleving.

Deze workshop “installatie kunst” werd door mij ontwikkeld en begeleid.

Als kunstenaar participeerde ik in een kinderproject georganiseerd door de stichting Kunst en Cultuur van de gemeente Leudal. Het project zal worden afgesloten met een tweedaagse tentoonstelling. De kunstenaars en kinderen zullen u vol trots ontvangen en rondleiden.

  • Openingstijden: vrijdag: 15.00 – 18.00 uur  en zaterdag: 10.30 – 18.00 uur.
  • Waar: Jenaplanbasisschool De Klink, Nassauplein 6 te Grathem.

Denkmal!Kunst-kunstDenkmal!

TENTOONSTELLING: 29.09 tot 8.10.2017

In voorbereiding, mijn bijdrage aan dit bijzondere kunst festival, in een kleine vakwerkstad, aan de voormalige grens met Oost Duitsland.

DE UITDAGING. Zondag 24 september vertrek ik per trein vanuit mijn atelier in Horn (NL) naar een voor mij onbekende maar tot de verbeelding sprekende middeleeuwse verdedigingstoren: “ De Zonnetoren” in Osterode am Harz. (D). Met in mijn bagage 1 enkele supermarkt verpakking. Deze supermarkt verpakking ontmoet ter plaatse de zeggingskracht van de torenkamer. Er zal een verrassend nieuw werk ontstaan op locatie.

sonnenturm-zimmer

HET DENKMAL!KUNST FESTIVAL. vindt plaats, 9 Dagen lang! in 5 sprookjesachtige Duitse vakwerk steden tegelijkertijd: Duderstadt, Einbeck, Hann-Munden, Osterode am Harz en Northeim. Een symbiose van historie, middeleeuwse architectuur, beeldende kunst, muziek, theater en literatuur. Meer info vindt u op: www. festival-dkkd.de

Ook mijn installatie in “De Zonnetoren” is te bezichtigen  in de festivalperiode:

29.9 tot  en met 08.10. 2017 / Iedere dag van 11 tot 18 uur / Schildwache 2 / Osterode am Harz / Als kunstenaar ben ik aanwezig en bereikbaar onder mobielnummer: +31 654728986